Ν. Μηταράκης: Δομή 3.000 θέσεων κλειστή και ελεγχόμενη στη Λέσβο

FacebookTwitterE-mailPrint

Ν. Μηταράκης: Δομή 3.000 θέσεων κλειστή και ελεγχόμενη στη Λέσβο

View Original
Λέξεις-κλειδιά

Συντάκτης: Μυρσίνη Τζινέλη | voreioaigaio.ert.gr | 03 Φεβρουαρίου 2021

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης για τις εξελίξεις στο μεταναστευτικό – προσφυγικό στη Λέσβο.

Τη συζήτηση προκάλεσαν 11 δημοτικοί σύμβουλοι των συνδυασμών της Εριφύλλης Χιωτέλλη, της Νίκης Τσιριγώτη και του Κώστα Αστυρακάκη. Ενημέρωση για το νέο κέντρο και την κατάσταση έκανε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, ενώ τοποθετήθηκαν και οι τρεις βουλευτές του νομού.

Στην παρουσίαση της κατάστασης ο κ. Μηταράκης ενημέρωσε ότι ο σχεδιασμός της κυβέρνησης προβλέπει μια κλειστή – ελεγχόμενη δομή σε ιδιωτικές εκτάσεις σε μη κατοικημένη περιοχή 3.000 θέσεων και επιπλέον θέσεις για το ΠΡΟΚΕΚΑ και τα ασυνόδευτα ανήλικα. Η διάρκεια παραμονής θα είναι από 2-6 μήνες. Η δομή θα είναι κλειστή για όσους βρίσκονται στο ΠΡΟΚΕΚΑ (οι προς απέλαση μετανάστες και οι παραβατικοί) αλλά και για τους ασυνόδευτους ανήλικους και ελεγχόμενη με κάρτα εισόδου για τους αιτούντες άσυλο. «Το Μαυροβούνι είναι κατάλληλο για δομή, καλύτερη από τη Μόρια, συμμερίζομαι όμως τη θέληση του νησιού να είναι έξω από τον αστικό ιστό. Οι νέου τύπου δομές δε θα είναι μια νέα Μόρια», σημείωσε ο κ. Μηταράκης συμπληρώνοντας ότι «η γρήγορη μετακίνηση στην ηπειρωτική χώρα στέλνει λάθος μήνυμα στους λαθροδιακινητές, όσοι μιλούν μόνο για δομή καταγραφής μιλούν για πολιτική ανοιχτών συνόρων. Τώρα έχουμε πετύχει μείωση ροών 87%».

Διαβάστε περισσότερα>>>

Related

Ανθρωπιστική Διακυβέρνηση
/
Πρόσφυγες και Μετανάστες
/
Πρόσφυγες και Μετανάστες
/