Εμπόδια στο άσυλο και επαναπροωθήσεις

FacebookTwitterE-mailPrint

Εμπόδια στο άσυλο και επαναπροωθήσεις

Συντάκτης: Κώστας Ζαφειρόπουλος | efsyn.gr | 9 Σεπτεμβρίου 2019

Εμπόδια στο άσυλο και επαναπροωθήσεις

Η σκληρή ατζέντα της Ν.Δ. σχετικά με την αύξηση των μεταναστευτικών ροών κινείται στους άξονες της δαιμονοποίησης των προσφύγων, του βολικού μύθου ότι μας τους στέλνει η Τουρκία, στις παράτυπες επιστροφές στη γείτονα μέσω θαλάσσιων συνόρων και στη δημιουργία περαιτέρω δυσχερειών στη διαδικασία ασύλου.

Την ώρα που οι στατιστικές των αφίξεων αποδομούν το προεκλογικό αφήγημα της Νέας Δημοκρατίας για την ευθύνη της προηγούμενης κυβέρνησης ως προς την αύξηση των προσφυγικών ροών, μέρα με τη μέρα ξεδιπλώνεται σε Ελλάδα και Ευρώπη η νέα ξενοφοβική στρατηγική αντιμετώπισης που κινείται στους εξής άξονες: αναπαραγωγή του βολικού μύθου ότι τους πρόσφυγες τους στέλνει στην Ελλάδα η Τουρκία από τη μία, και από την άλλη πλευρά αύξηση των επαναπροωθήσεων στα υδάτινα σύνορα, περισσότερα εμπόδια στη διαδικασία ασύλου, δαιμονοποίηση των προσφύγων με συνεχή φοβικά δημοσιεύματα.

Κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ, όπως και στην πρόσφατη συνάντησή του με την καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ, ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης τόνισε ότι θα γίνουν «περισσότερες επιστροφές στην Τουρκία με ευθύνη της Ελλάδας, καθώς δεν μπορούν να γίνουν ανεκτοί αυτοί οι ρυθμοί αύξησης των αφίξεων». Διαβάστε περισσότερα>>>

Related

Ανθρωπιστική Διακυβέρνηση
/
Πρόσφυγες και Μετανάστες
/
Πρόσφυγες και Μετανάστες
/