Δ. Βίτσας: Η λύση για τη διαχείριση του Προσφυγικού είναι οι νόμιμοι δρόμοι μετανάστευσης

FacebookTwitterE-mailPrint

Δ. Βίτσας: Η λύση για τη διαχείριση του Προσφυγικού είναι οι νόμιμοι δρόμοι μετανάστευσης

View Original

«Δεν υπάρχει κανένας αντικειμενικός όρος, ώστε να επαναληφθεί το 2015 στις προσφυγικές ροές» επισήμανε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ρ/σ «Στο Κόκκινο» και ακολούθως, σημείωσε:

«Υπάρχει μία αύξηση, άρα πρέπει περισσότερο να προσανατολιστούμε, από τη μία μεριά η Τουρκία να κάνει τις υποχρεώσεις της κι η Ευρώπη να κάνει τις υποχρεώσεις της προς την Τουρκία κι από την άλλη πλευρά να εντείνουμε τον πόλεμό μας ενάντια στους διακινητές. Αυτά είναι τα δύο βασικά πράγματα. Βεβαίως, το ζήτημα θα λυθεί, όταν λυθούν τα αίτιά του και τα αίτιά του είναι ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή και η εξαιρετικά μεγάλη φτώχεια όχι μόνο στη Μέση Ανατολή αλλά και σε άλλες περιοχές».

Ο υπουργός είπε ακόμη: «Εμείς αναπτύσσουμε και τον διάλογο με την Τουρκία, αλλά και τις προσπάθειές μας με χώρες απ' όπου ξεκινούν οι οικονομικοί μετανάστες, ώστε να παρθούν μέτρα για να γίνουν αυτά τα πράγματα νόμιμα. Και σε κάθε περίπτωση, εκείνο που διεκδικούμε και συνεχίζουμε κι επιμένουμε στην Ευρώπη είναι ότι η λύση όσον αφορά τη διαχείριση, κι όχι τον περιορισμό, είναι οι νόμιμοι δρόμοι μετανάστευσης από τη μία πλευρά κι η αναγκαστική κατανομή του βάρους σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ >>>

Related

Ανθρωπιστική Διακυβέρνηση
/
Ανθρωπιστική Διακυβέρνηση
/