«Έβαλαν τα προσφυγόπουλα να περπατάνε ξυπόλυτα στις λάσπες»

FacebookTwitterE-mailPrint

«Έβαλαν τα προσφυγόπουλα να περπατάνε ξυπόλυτα στις λάσπες»

Συντάκτης: Στρατής Μπαλάσκας | stonisi.gr | 2 Φεβρουαρίου 2019

Σε μια συγκλονιστική καταγγελία, αποδεικτική του τρόπου που λειτουργούν σε βάρος των αιτούντων άσυλο στον καταυλισμό της Μόριας, κάποιες υποτιθέμενες ανθρωπιστικές οργανώσεις, προέβη χθες το βράδυ με δημόσια ανάρτηση του ο Διευθυντής του πολυσυζητημένου Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης Γιάννης Μπαλμπακάκης.
Σύμφωνα με αυτήν, στον πάνω χώρο του καταυλισμού σε κτήμα έξω από το περιφραγμένο τμήμα, κάποια μέλη μιας συγκεκριμένης οργάνωσης κατά τη διάρκεια των τελευταίων έντονων βροχοπτώσεων έβαλαν παιδιά να βγάλουν τα παπούτσια τους και να περπατάνε ξυπόλητα στη βροχή. Στη συνέχεια δε τα φωτογράφισαν. Στόχος τους να συνεχίσουν τη γνωστή ιστορία που έχει κάνει γνωστό τον καταυλισμό της Μόριας ως συνώνυμο της κόλασης.

Τι γράφει
Γράφει συγκεκριμένα στην ανάρτηση του ο κ. Μπαλμπακάκης: «Στη Λέσβο τις τελευταίες 10 μέρες έβρεχε παρα πολύ. Πλημύρες, ζημιές, δρόμοι ποτάμια κλπ. Μερικοί όμως αχρείοι είπαν να το εκμεταλλευτούν. Πήγαν στη Μόρια σε παρακείμενο οικόπεδο που μένουν κάποιες οικογένειες προσφύγων, έβαλαν τα μικρά παιδιά να βγάλουν τα παπούτσια τους και να περπατάνε ξυπόλυτα στα νερά. Βρε ξευτίλες αυτή είναι η αλληλεγγύη σας και η βοήθεια σας; Προχωρήστε σε αυτή τη παραπληροφόρηση για να εξυπηρετήσετε τα συμφέροντα σας και θα τα πούμε. Δυστυχώς για σας υπάρχουν μάρτυρες για τις αλήτικες ενέργειες σας.». Διαβάστε περισσότερα>>>

Related

Ανθρωπιστική Διακυβέρνηση
/
Πρόσφυγες και Μετανάστες
/
Πρόσφυγες και Μετανάστες
/