Τα προσφυγόπουλα στο σχολείο, ο ρατσισμός στο περιθώριο

FacebookTwitterE-mailPrint

Τα προσφυγόπουλα στο σχολείο, ο ρατσισμός στο περιθώριο

Συντάκτες: Παπαντωνίου Κώστας και Βαϊνανίδη Χρύσα | Η Αυγή | 20 Οκτωβρίου 2018

Για πρώτη φορά τόσα πολλά προσφυγόπουλα από το Καρά Τεπέ πηγαίνουν σχολείο στα Δημοτικά και τα Γυμνάσια της Μυτιλήνης. Με πολύχρωμες τσάντες και παιδικά χαμόγελα γέμισαν για ακόμα μία χρόνια οι τάξεις υποδοχής στο κέντρο της Αθήνας. Με μια ανοιχτή αγκαλιά υποδέχθηκαν εκπαιδευτικοί και γονείς τα προσφυγόπουλα στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης.

Αυτή είναι η εικόνα που επικρατεί σήμερα στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης: σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα μαζί με γονείς και μικρούς μαθητές υποδέχονται τα προσφυγόπουλα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Το τοπίο αυτό γκριζάρουν, δυστυχώς, θλιβερές -αν και μεμονωμένες- αντιδράσεις. Ομάδα γονέων ζητάει με εξώδικο να μην ενταχθούν τα προσφυγόπουλα σε Δημοτικό στο Σκουτάρι Σερρών. Γονείς στη Χίο στέλνουν εξώδικο με το οποίο τάσσονται κατά της εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων στα σχολεία. Η ΕΛΜΕ Λέσβου προτρέπει τους εκπαιδευτικούς να χρησιμοποιούν τον όρο “λαθρομετανάστης” στα σχολεία. Κι όμως. Το πρώτο κουδούνι για τα προσφυγόπουλα χτύπησε. Διαβάστε περισσότερα>>>