Με… χρυσά πόμολα η υπερδομή στο Θόλος, 28.727 ευρώ / θέση το κόστος κατασκευής

FacebookTwitterE-mailPrint

Με… χρυσά πόμολα η υπερδομή στο Θόλος, 28.727 ευρώ / θέση το κόστος κατασκευής

View Original

astraparis.gr | 22 Νοεμβρίου 2021|

Με… χρυσά πόμολα η υπερδομή στο Θόλος, 28.727 ευρώ / θέση το κόστος κατασκευής

Ένα σημαντικό προς απάντηση ερώτημα αναμένεται να κληθεί να απαντήσει ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης κατά την σημερινή – Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 5 το απόγευμα – ενημέρωση των βουλευτών στην διαρκή επιτροπή δημόσιας διοίκησης, δημόσιας τάξης και δικαιοσύνης της Βουλής πριν την σύναψη της σύμβασης για την κατασκευή των υπερδομών σε Θόλος (Χίος), Βάστρια / Πλάτη (Λέσβος) και Φυλάκιο (Έβρος).

Το ερώτημα αφορά το εξωφρενικά υψηλό κόστος κατασκευής ανά θέση φιλοξενουμένου, που χωρίς καμία υπερβολή προσεγγίζει το κόστος κατασκευής πεντάστερου ξενοδοχείου (ξεφύγαμε από το κόστος για πυρηνικό καταφύγιο).

Συγκεκριμένα, το ανά θέση φιλοξενουμένου κόστος κατασκευής στην υπερδομή, που σχεδιάζει ο κ. Μηταράκης στο Θόλος διαμορφώνεται ως εξής: Συνολικός προϋπολογισμός έργου (με τον ΦΠΑ 17% μετά την έκπτωση του αναδόχου) 51.708.361 ευρώ: (δια) 1800 (προβλεπόμενος αριθμός φιλοξενουμένων)=28.727 ευρώ!

Τέτοιο κόστος κατασκευής ούτε στα καλύτερα όνειρά τους δεν θα μπορούσαν να φανταστούν οι εργολάβοι, που αναλαμβάνουν το έργο (ΤΕΡΝΑ Α.Ε.), όταν – μάλιστα – αναλογισθεί κανείς ότι το κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ (για 1100 άτομα) κόστισε περίπου 1,5 εκατ. ευρώ και δέχθηκε τις βολές της τότε αντιπολίτευσης ο ΣΥΡΙΖΑ για την υπέρβαση του κόστους που είχε προβλεφθεί.

Διαβάστε περισσότερα >>>