Απροστάτευτοι μπροστά στην ανομία!

FacebookTwitterE-mailPrint

Απροστάτευτοι μπροστά στην ανομία!

View Original

Σε απόγνωση οι Λεσβιακές Διανομές ΑΕ μετά τη νέα διάρρηξη με λεία περίπου 15.000€ σε εμπορεύματα, που ήταν η 9η σε πέντε μήνες και η 4η μέσα στο Μάιο

Απροστάτευτοι μπροστά στην ανομία!

Ανεξέλεγκτη είναι η κατάσταση που διαμορφώνεται κοντά στο ΚΥΤ της Μόριας, με τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται εκεί να δηλώνουν παντελώς απροστάτευτοι, την ίδια στιγμή που ούτε και η Ελληνική Αστυνομία φαίνεται να μπορεί να εξασφαλίσει την έννομη τάξη στην περιοχή.

Τρανό παράδειγμα, προς αποφυγή, η περίπτωση των Λεσβιακών Διανομών ΑΕ που δραστηριοποιούνται στο χώρο της εμπορίας τροφίμων, τσιγάρων και ποτών, έχοντας πέσει την περασμένη Παρασκευή θύμα διάρρηξης για 9η φορά από την αρχή του 2018 και μάλιστα για 4η φορά μέσα στον τρέχοντα μήνα του Μαΐου.

 Επιτήδειοι φαίνεται πως έχουν βάλει στο στόχαστρο την επιχείρηση, αφού οι απόπειρες ήταν καθημερινές και στέφθηκαν τελικά από… επιτυχία, με λεία που ανέρχεται σε περίπου 15.000€ κυρίως σε τσιγάρα, αλλά και σε διάφορα άλλα εμπορεύματα μικρότερης αξίας όπως γάλατα, χυμούς, γιαούρτια, κρουασάν και μαρμελάδες! Μάλιστα, όπως σημειώνουν οι υπεύθυνοι της επιχείρησης στο «Ε», ακόμα και το επόμενο βράδυ της διάρρηξης με τη μεγάλη λεία, υπήρξε νέα απόπειρα κλοπής, που ήταν η 3η σε τέσσερις ημέρες, μεγαλώνοντας την απόγνωση στην οποία έχουν περιέλθει, αφού νιώθουν ανήμποροι να προστατευτούν, αλλά και να προστατέψουν την επιχείρησή τους.

Όπως επισημαίνεται, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις προς την Ελληνική Αστυνομία «εκείνη δηλώνει πως δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια τους», εγείροντας πλείστα ερωτηματικά για το τι πρέπει να κάνουν τελικά οι συγκεκριμένοι επιχειρηματίες, ώστε να αυτό-προστατευθούν, αφού η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο.

Είναι χαρακτηριστικό, πως από το 2007 που η συγκεκριμένη επιχείρηση πρόσθεσε την εμπορία τσιγάρων στις δραστηριότητές της, οι συνολικές διαρρήξεις σε 10 χρόνια δεν ξεπέρασαν τις τέσσερις, αναζητώντας περισσότερο χρήματα εντός των εγκαταστάσεων. «Αυτό που συμβαίνει από την αρχή του χρόνου, δεν έχει προηγούμενο. Εννιά διαρρήξεις σε 5 μήνες. Ποιος θα μας προστατέψει;» αναρωτιούνται στο «Ε».

Ανάστατοι και προβληματισμένοι

«Το 2018 έδειξε από νωρίς τις διαθέσεις του. Τις πρώτες ημέρες του χρόνου έγινε διάρρηξη στις εγκαταστάσεις μας και δυστυχώς δεν ήταν η τελευταία. Τις μεταμεσονύκτιες ώρες της Παρασκευής προς Σάββατο έγινε η διάρρηξη, που ήταν η πλέον ζημιογόνος για την επιχείρηση μας εφόσον κλάπηκε πολύ μεγάλη ποσότητα τσιγάρων καθώς και διαφόρων ακόμα προϊόντων πολύ μικρότερης αξίας. Δυστυχώς η κατάσταση έχει ξεφύγει…», δηλώνουν οι εκπρόσωποι της επιχείρησης.

Έκρηξη παραβατικότητας

Το κτίριο που στεγάζει τις Λεσβιακές Διανομές ΑΕ βρίσκεται πολύ κοντά στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας. Η ύπαρξη πολλών μεταναστών στην περιοχή έχει «μαγνητίσει» και διάφορους επιτήδειους, οι οποίοι «εκμεταλλεύονται την έκρηξη παραβατικότητας που υπάρχει στην περιοχή και δρουν σχεδόν ανενόχλητοι, με την ανοχή της αστυνομίας, που δηλώνει ανεπαρκής για να αντιμετωπίσει την υπάρχουσα κατάσταση ανομίας», συμπληρώνουν τονίζοντας ότι δεν βρίσκουν από πουθενά ούτε προστασία, ούτε εγγυήσεις, αλλά ούτε και μια χείρα βοηθείας, αναγκαζόμενοι να προβούν σε άλλα μέτρα για να απωθήσουν τους επίδοξους διαρρήκτες.

Security ή σκυλιά φύλαξης

Στην προσπάθειά τους να εξασφαλίσουν την προστασία του χώρου τους, οι Λεσβιακές Διανομές εξέτασαν ακόμα και το ενδεχόμενο να απευθυνθούν σε μια ιδιωτική εταιρεία φύλαξης, που ως παρουσία και μόνο θα απομάκρυνε κάθε σκέψη… διάρρηξης. Ως μια δεύτερη, εναλλακτική λύση, έχουν ξεκινήσει ήδη να «χαρτογραφούν» την αγορά για την απόκτηση σκύλου - φύλακα, ειδικά εκπαιδευμένου, ώστε να μην επιτρέπει ούτε κατά διάνοια ακόμα και την υπερπήδηση του σιδερένιου φράχτη.

Να πάνε αλλού;

Γενικότερα, είναι γεγονός πως υπάρχουν επιχειρηματίες στην περιοχή που έχουν σκεφτεί ακόμα και το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε οριστική μετεγκατάσταση, παρότι για πολλούς από αυτούς οι χώροι που στεγάζουν τη δραστηριότητά τους αποτελούν ουσιαστικά κόπους και επενδύσεις μιας ολόκληρης ζωής. Είναι τέτοιο το σημείο της απελπισίας στην οποία έχουν περιέλθει, που λόγω της ανομίας και της παραβατικότητας που επικρατεί, δηλώνουν διατεθειμένοι ακόμα και να προβούν σε τέτοια δραστικά μέτρα, γνωρίζοντας ότι η παραμονή τους εκεί δεν εξασφαλίζει την ομαλή λειτουργία των επιχειρήσεών τους.

Είναι επιτακτική η ανάγκη, λοιπόν, όχι απλώς να αποσυμφορηθεί το νησί ή το ΚΥΤ της Μόριας, περιορίζοντας τον αριθμό των μεταναστών, αλλά να ληφθούν και όλα τα αναγκαία μέτρα από την Ελληνική Αστυνομία για την πάταξη της παραβατικότητας, που σε κάποιες περιπτώσεις δεν συνδέεται απαραίτητα με το μεταναστευτικό, αφού πολλοί εκμεταλλεύονται την κατάσταση που επικρατεί και δρουν δίχως φόβο εις βάρος των επιχειρήσεων αυτών. Αν δηλώνει αδυναμία και η ίδια η Αστυνομία, τότε δεν υπάρχει καμία ελπίδα…

Ας είμαστε προσεκτικοί

Οι Λεσβιακές Διανομές ΑΕ -σε ανακοίνωση που εξέδωσαν- παρακαλούν το καταναλωτικό κοινό να είναι προσεκτικοί το προσεχές διάστημα και εφόσον αντιληφθούν παράνομη διάθεση προϊόντων ΚΑΡΕΛΙΑ να ενημερώσουν άμεσα την επιχείρηση, ευχαριστώντας εκ των προτέρων και ελπίζοντας στην εξομάλυνση αυτής της κατάστασης, ώστε να επανέλθει το νησί μας στην πρότερη φυσιολογική του μορφή.

Πηγή: Εμπρός >>>