Συνεχίζεται το έργο βιολογικού του ΚΥΤ Μόριας –απέρριψε το δικαστήριο το αίτημα των κατοίκων

FacebookTwitterE-mailPrint

Συνεχίζεται το έργο βιολογικού του ΚΥΤ Μόριας –απέρριψε το δικαστήριο το αίτημα των κατοίκων

Συντάκτης: stonisi.gr | 23 Μαΐου 2019

Απέρριψε χθες το Πρωτοδικείο Μυτιλήνης το αίτημα μερίδας κατοίκων της Μόριας να μην συνεχιστούν οι εργασίες σύνδεσης του δικτύου αποχέτευσης του ΚΥΤ της Μόριας με το αντλιοστάσιο του χωριού, μέχρι την οριστική εκδίκαση της υπόθεσης των ασφαλιστικών μέτρων κατά του έργου που κατέθεσαν οι  κάτοικοι .

Να θυμίσουμε ότι το έργο που ζητούν εδώ και τέσσερα χρόνια οι κάτοικοι,  ξεκίνησε πριν από ένα μήνα μετά κόπων και βασάνων και πιέσεις των κατοίκων,  καθώς τα λύματα από ένα κέντρο (που προ επταετίες λειτούργησε χωρίς αποχετευτικό δίκτυο και έχουν δοθεί τεράστια ποσά μέχρι σήμερα για την μεταφορά λυμάτων ενώ το πρόβλημα παραμένει) , τρέχουν στο δρόμο, στα χωράφια, στο ποτάμι και καταλήγουν στην θάλασσα. Ωστόσο οι κάτοικοι εξέφρασαν τους φόβους τους ότι το δίκτυο δε θα αντέξει  και περνώντας από το δίκτυο που τα λύματα του χωριού της Μόριας καταλήγουν στον βιολογικό του Καρα Τεπέ, θα έχουν άλλα προβλήματα, μέσα στο χωριό τους αυτή τη φορά.

Πριν από λίγες μέρες σε σύσκεψη στο ΚΥΤ οι κάτοικοι πήραν διαβεβαιώσεις από τη ΔΕΥΑΛ , το στρατό και τη διοίκηση του ΚΥΤ, ότι πρόβλημα δημιουργηθεί θα αντιμετωπιστεί εγκαίρως αλλά αυτό δεν ικανοποίησε τους κατοίκους. Διαβάστε περισσότερα>>>

Related

Ανθρωπιστική Διακυβέρνηση
/
Πρόσφυγες και Μετανάστες
/
Πρόσφυγες και Μετανάστες
/