Πρωτοδικείο Χίου: απόρριψη ασφαλιστικών μέτρων Δήμου για ΒΙΑΛ

FacebookTwitterE-mailPrint

Πρωτοδικείο Χίου: απόρριψη ασφαλιστικών μέτρων Δήμου για ΒΙΑΛ

View Original

Απέρριψε το Μονομελές Πρωτοδικείο Χίου, την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του δήμου Χίου κατά του Δημοσίου για την εγκατάσταση νέων οικίσκων στο Κέντρο Καταγραφής και Ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ.
Η σχετική εξώδικη εξαγγελία είχε κατατεθεί στις 9 Νοεμβρίου του προηγούμενους έτους και εξετάστηκε στις 6 Φεβρουαρίου 2018.
Μάλιστα δύο μέρες μετά την εξέταση της υπόθεσης, στις 8 Φεβρουαρίου, κάτοικοι του Χαλκειούς είχαν εμποδίσει για πολλοστή φορά τη μεταφορά των κοντεϊνερ και είχε συμφωνηθεί να περιμένουν την απόφαση του Πρωτοδικείου Χίου σχετικά με τα ασφαλιστικά μέτρα του Δήμου που απερρίφθησαν· οπότε αναμένεται ο τρόπος με τον οποίο το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής θα προχωρήσει στην αντικατάσταση των σκηνών στη ΒΙΑΛ με τα κοντέϊνερ.

Σύμφωνα με την απόφαση της Προέδρου Πρωτοδικών Χίου Μαρία Τομπάζη, «η αίτηση… κρίνεται απορριπτέα ως μη νόμιμη, λόγω της έλλειψης της προϋπόθεσης της επείγουσας περίπτωσης, αλλά και διότι με την αποδοχή του αιτούμενου ασφαλιστικού μέτρου, ουσιαστικά αποκαθίσταται η παροχή οριστικής έννομης προστασίας από την προσωρινή».
Επισημαίνεται δε ότι δεν θα υπάρχει κίνδυνος για την υγεία των κατοίκων της περιοχής αν γίνεται η αποκομιδή των απορριμμάτων από το Δήμο, ενώ ο κίνδυνος πυρκαγιάς «μολονότι δεν μπορεί να αποκλεισθεί, δεν αποτελεί παρόντα και αναπότρεπτο κίνδυνο κατά την έννοια του νόμου, ως προϋπόθεση για τη λήψη ασφαλιστικών μέτρων με την αιτούμενη μορφή τους…».
Σε ότι αφορά τα ζητήματα αποχέτευσης, το δικαστήριο επισημαίνει ότι το πρόβλημα παραμένει είτε οι πρόσφυγες και μετανάστες «παραμένουν για λίγες ώρες και αποχωρούν αλλά αντικαθίστανται με άλλους ισάριθμους είτε παραμένουν οι ίδιοι αλλοδαποί για περισσότερο χρόνο».
Επισημαίνεται εύστοχα επίσης από την Πρόεδρο Πρωτοδικών Χίου ότι «η εγκληματικότητα… μόνο να αυξηθεί μπορεί, ως εκ της αθλιότητας των συνθηκών διαβίωσης και της αγριότητας που αυτή δημιουργεί».

Πηγή: era-aegean.gr >>>

Related

Ανθρωπιστική Διακυβέρνηση
/
Ανθρωπιστική Διακυβέρνηση
/