Μόρια Corona Virus: “Ο ιός έχει φέρει το χάος μέσα στο καμπ. Υπάρχει τρομερό στρες για κάτι άγνωστο”

Facebook Twitter E-mail Print
Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2020
Μόρια Corona Virus: “Ο ιός έχει φέρει το χάος μέσα στο καμπ. Υπάρχει τρομερό στρες για κάτι άγνωστο”

Συντάκτρια: Νατάσα Παπανικολάου | politikalesvos.gr | 25 Μαρτίου 2020

«Για να είμαι ειλικρινής η Μόρια έχει χωριστεί σε δύο ομάδες. Σε αυτούς που έχουν τρομάξει πολύ με τον κορονοϊο που είναι το 20% και έχουν κλειδωθεί στις σκηνές τους και σε αυτούς που αποτελούν το υπόλοιπο 80% το οποίο κυκλοφορεί σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Και είναι λογικό αφού αυτό που ξέρουν για τον ιό είναι μόνο το όνομά του και αυτό συζητάνε όλη μέρα χωρίς όμως να προστατεύονται. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχει γίνει κάποια καμπάνια και η μόνη οδηγία που έχουν είναι να μείνουν μέσα.», εξηγεί ο 35χρονος Αφγανός Sayed Nasid Haidari στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Sayed που βρίσκεται στη Μόρια από τον περασμένο Νοέμβρη μαζί με τον γιο του και την 7 μηνών έγκυο γυναίκα του εργαζόταν στην κυβέρνηση της Αφγανιστάν, περιγράφει την τραγική κατάσταση της υποστελεχωμένης Μόριας.

«Ο ιος έχει φέρει ένα χάος μέσα στο καμπ , υπάρχει τρομερό στρες για κάτι άγνωστο. Πιστεύω ότι μέχρι να τελειώσει όλο αυτό, ο φόβος θα φέρει συγκριτικά περισσότερα προβλήματα από τον ίδιο τον ιό. Οι άνθρωποι θα αρρωστήσουν ψυχολογικά και θα υπάρξουν ταραχές. Οι άνθρωποι θα θέλουν να πάνε στην αγορά να ψωνίσουν, να πάνε στο σούπερ μάρκετ. Μέχρι χθες για να κατέβεις στην πόλη ήθελες χαρτί από την αστυνομία ή τον γιατρό, αν ακολουθούσες τους κανόνες και το λεωφορείο ήρθε κανονικά τη Δευτέρα. Σήμερα όμως δεν ήρθε ούτε αυτό. Αν γίνουν ταραχές τι θα γίνει. Ούτε η αστυνομία δεν είναι εδώ. Οι υπάλληλοι δεν έρχονται, ξέρω ότι έχουν λάβει οδηγία να μην έρχονται όλοι και αυτή τη στιγμή η Μόρια υπολειτουργεί.

Διαβάστε περισσότερα>>>