Μυτιλήνη: Μάθημα... Απόκριες, στα προσφυγόπουλα της Μόριας

FacebookTwitterE-mailPrint

Μυτιλήνη: Μάθημα... Απόκριες, στα προσφυγόπουλα της Μόριας

View Original

Σε μια περίεργη και άγνωστη για αυτούς γιορτή συμμετείχαν σήμερα τα παιδιά πρόσφυγες αλλά και οι γυναίκες πρόσφυγες που ταξιδεύουν μόνες τους και ζουν εγκλωβισμένοι στη Λέσβο, στο μεγάλο καταυλισμό της Μόριας.

Από νωρίς το πρωί, η «πτέρυγα Α» η πτέρυγα των παιδιών «ξύπνησε» αλλιώτικη. Μετά από τις συνεχείς βροχερές μέρες, σήμερα η μέρα ήταν ηλιόλουστη και ξεκίνησε με πολύ μουσική και χρωματιστή διακόσμηση. Με τη βοήθεια των εθελοντών πολλές δεκάδες παιδιά μασκαρεύτηκαν και χόρεψαν ενώ έμαθαν για αυτή τη γιορτή που την έζησαν με όλη τη σημασία της λέξης.

Ανάλογη γιορτή στήθηκε και στην «πτέρυγα Γ» για τις ασυνόδευτες γυναίκες πρόσφυγες. Γυναίκες πρόσφυγες που ταξιδεύουν μόνες τους, από διαφορετικές χώρες η κάθε μια και με διαφορετικές κουλτούρες έμαθαν για τη γιορτή ενώ με τη βοήθεια εθελοντών έφτιαξαν αποκριάτικες μάσκες και χόρεψαν.

«Θέλαμε να δώσουμε λίγες στιγμές ξεγνοιασιάς στους ανθρώπους αυτούς, πρόσφυγες όλοι ειδικών κατηγοριών που ζουν στο μεγάλο καταυλισμό της Μόριας. Θέλαμε μέσω αυτής της ξεγνοιασιάς να τους δώσουμε κι ένα μήνυμα ελπίδας για το μέλλον τους. Η Μόρια δεν είναι η κόλαση που όλοι νομίζουμε. Σε δύσκολες συνθήκες λόγω της ιδιαίτερης καθημερινά κατάστασης που αντιμετωπίζουμε προσπαθούμε να κάνουμε τη ζωή όλων αυτών των ανθρώπων καλύτερη. Ιδιαίτερη φροντίδα έχουν τα παιδιά και οι γυναίκες. Για λόγους προφανείς. Και οι σημερινές μας γιορτές ήταν σε αυτήν την κατεύθυνση» λέει στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο διοικητής του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας Γιάννης Μπαλμπακάκης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ >>>

Related

Ανθρωπιστική Διακυβέρνηση
/
Πρόσφυγες και Μετανάστες
/
Πρόσφυγες και Μετανάστες
/