Κι όμως, υπάρχει σκάνδαλο με τα κονδύλια για τους πρόσφυγες

FacebookTwitterE-mailPrint

Κι όμως, υπάρχει σκάνδαλο με τα κονδύλια για τους πρόσφυγες

Συντάκτης: in.gr | 24 Σεπτεμβρίου 2018

Στις 9 Μαρτίου 2017, η μεγάλου κύρους βρετανική εφημερίδα Guardian δημοσίευσε ένα συγκλονιστικό ρεπορτάζ, που δεν διαψεύστηκε, γραμμένο από τον Daniel Howden και τον Αποστόλη Φωτιάδη, με τίτλο: «Που πήγαν τα λεφτά;»

Το ρεπορτάζ αναφερόταν στη διαχείριση των κονδυλίων που δόθηκαν στην Ελλάδα για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης και υποστήριζε ότι συνολικά στην περίοδο 2015-2016 δόθηκαν στην Ελλάδα από διάφορες πηγές συνολικά 803 εκατομμύρια δολάρια, τα οποία σήμαιναν ότι είχαμε να κάνουμε με την πιο ακριβή επιχείρηση ανθρωπιστικής βοήθειας στην ιστορία.

Μάλιστα έγραφαν χαρακτηριστικά: «Εάν πάρουμε σαν βάση ότι τα χρήματα ξοδεύτηκαν για να ανταποκριθούν στις ανάγκες όλου του 1,03 εκατομμυρίου ανθρώπων που εισήλθαν στην Ελλάδα από το 2015, το κόστος ανά ωφελούμενο θα ήταν 780 δολάρια ανά πρόσφυγα. Ωστόσο, ο κύριος όγκος αυτών των κονδυλίων χρησιμοποιήθηκε για να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες των τουλάχιστον 57.000 ανθρώπων που είναι εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα μετά το κλείσιμο των συνόρων στις 9 Μαρτίου και σε αυτή τη βάση το κόστος ανά ωφελούμενο είναι 14.088 δολάρια». Διαβάστε περισσότερα>>>

Related

Ανθρωπιστική Διακυβέρνηση
/
Πρόσφυγες και Μετανάστες
/
Πρόσφυγες και Μετανάστες
/