ΕΚΣ και φορείς της Σάμου : «Κλείστε το κολαστήριο»

FacebookTwitterE-mailPrint

ΕΚΣ και φορείς της Σάμου : «Κλείστε το κολαστήριο»

Συντάκτης: Χάρης Ζαβουδάκης | ΕΡΤ Αιγαίου | 8 Οκτωβρίου 2018

Να κλείσει άμεσα το «κολαστήριο»στο οποίο κυβέρνηση, Ε.Ε και ΝΑΤΟ έχουν εγκλωβίσει 4000 ανθρώπους σαν να είναι απόβλητα , αναφέρει στο κάλεσμα του το Εργατικό Κέντρο προς φορείς, εργατικά σωματεία, συλλόγους.

Το εργατικό Κέντρο Σάμου ζητά να κλείσουν όλα τα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης  στα νησιά ώστε να απεγκλωβιστούν οι μετανάστες και να δημιουργηθούν ανοικτές δομές φιλοξενίας όπου θα διαμένουν για 2 ημέρες ώσπου να φύγουν για την ενδοχώρα και από εκεί για όποιο μέρος της Ευρώπης επιθυμούν.

Τα νησιά δεν έχουν μεγάλες δομές που μπορούν να φιλοξενήσουν χιλιάδες μεταναστών δηλώνει η γραμματεία του Εργατικού Κέντρου και καλεί όλο τον κόσμο στις 17 Οκτάωρη στις 7 η ώρα το απόγευμα στην Πλατεία Πυθαγόρα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

«Οι πρόσφυγες και μετανάστες θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων, της φτώχειας και της εξαθλίωσης που επιβάλλουν οι μονοπωλιακοί επιχειρηματικοί όμιλοι και οι ενώσεις τους, σε όλους τους λαούς, είναι άνθρωποι, δεν είναι ζώα.

Δεν επέλεξαν τον ξεριζωμό τους. Τους επιβλήθηκε.

Αγωνιζόμαστε για να απεγκλωβιστούν από τα νησιά και την Ελλάδα. Για να πάνε στις χώρες προορισμού τους, να έχουν όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα, χωρίς διακρίσεις. Διαβάστε περισσότερα>>>

Related

Ανθρωπιστική Διακυβέρνηση
/
Πρόσφυγες και Μετανάστες
/
Πρόσφυγες και Μετανάστες
/