Εκβράστηκαν 5 πτώματα σε Φολέγανδρο, Νάξο και Πάρο

FacebookTwitterE-mailPrint

Εκβράστηκαν 5 πτώματα σε Φολέγανδρο, Νάξο και Πάρο

View Original

Συντάκτρια: Χριστίνα Παπασταθοπούλου | efsyn.gr | 7 January 2022

Εκβράστηκαν 5 πτώματα σε Φολέγανδρο, Νάξο και Πάρο

Σχεδόν δεκαεπτά μέρες μετά το πολύνεκρο ναυάγιο που συνέβη νότια της Φολέγανδρου, όταν βυθίστηκε σκάφος στο οποίο επέβαινε άγνωστος αριθμός προσφύγων, στις παραλίες των νησιών του Αιγαίου ξεβράζονται πτώματα.

Πρόσφυγες που στις 21 Δεκεμβρίου και ενώ είχαν ξεκινήσει το ταξίδι τους από τα παράλια της Τουρκίας για την Ιταλία βρέθηκαν ξαφνικά στη θάλασσα μέσα στη νύχτα και δεν διασώθηκαν.

Κανείς δεν γνωρίζει μέχρι και σήμερα πόσοι είναι οι αγνοούμενοι από αυτό το ναυάγιο, καθώς οι 13 διασωθέντες πρόσφυγες δεν ήταν σε θέση να πουν με σιγουριά πόσοι επέβαιναν στο μοιραίο σκάφος. Αλλοι είχαν μιλήσει για 50 επιβαίνοντες και άλλοι για 30. Και στις δυο περιπτώσεις οι άνθρωποι που πνίγηκαν και αγνοούνται είναι αρκετοί.

Το πρώτο πτώμα εντοπίστηκε το απόγευμα της Τρίτης 4 Ιανουαρίου στην παραλία Λιβάδι, ανατολικά της Φολέγανδρου. Για το περιστατικό ενημερώθηκε ο Λιμενικός Σταθμός Φολέγανδρου και στην περιοχή πήγαν λιμενικοί, όπου διαπίστωσαν ότι πρόκειται για γυναίκα, αγνώστων λοιπών στοιχείων, η οποία βρισκόταν σε βραχώδες σημείο, σε κατάσταση προχωρημένης σήψης.

Διαβάστε περισσότερα >>>

 

Related

Ανθρωπιστική Διακυβέρνηση
/
Πρόσφυγες και Μετανάστες
/
Πρόσφυγες και Μετανάστες
/