Δ.Βίτσας: «Κεντρικός στόχος τα ΚΥΤ στα νησιά να βρίσκονται κοντά στην ονομαστική τους δυνατότητα»

FacebookTwitterE-mailPrint

Δ.Βίτσας: «Κεντρικός στόχος τα ΚΥΤ στα νησιά να βρίσκονται κοντά στην ονομαστική τους δυνατότητα»

Συντάκτης: ΕΡΤ Αιγαίου | 1 Οκτωβρίου 2018

Ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας παραχώρησε συνέντευξη στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, η οποία δημοσιεύτηκε την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018.

Ακολουθεί το σύνολο του δημοσιεύματος:

«Είναι μία σπέκουλα που αγγίζει και ξεπερνά μερικές φορές τα όρια της αθλιότητας», δηλώνει στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας, αναφερόμενος στις κατηγορίες για κακοδιαχείριση από την κυβέρνηση, των ευρωπαϊκών κονδυλίων για το προσφυγικό-μεταναστευτικό. Προσθέτει ότι «ο έλεγχος είναι καλοδεχούμενος» και τονίζει: «Η ίδια η Επιτροπή, η αρμόδια δηλαδή πηγή της χρηματοδότησης, ανέφερε ξεκάθαρα ότι δεν έχει βρει κανένα στοιχείο κακοδιαχείρισης κονδυλίων καθ΄ οιονδήποτε τρόπο».

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Βίτσας αναφέρεται επίσης στην προσπάθεια αποσυμφόρησης των νησιών, σημειώνοντας ότι καινούριος στόχος είναι η μεταφορά ακόμη 5-6 χιλιάδων ατόμων στην ενδοχώρα μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου, ενώ εξηγεί τους λόγους που οδήγησαν πάλι «σε μία οριακή κατάσταση τα νησιά». Διαβάστε περισσότερα>>>

Related

Ανθρωπιστική Διακυβέρνηση
/
Πρόσφυγες και Μετανάστες
/
Πρόσφυγες και Μετανάστες
/