Αποσυμφόρηση τώρα, για να μη... ξεχειμωνιάσουν στα αντίσκηνα!

FacebookTwitterE-mailPrint

Αποσυμφόρηση τώρα, για να μη... ξεχειμωνιάσουν στα αντίσκηνα!

Συντάκτης: emprosnet.gr | 23 Οκτωβρίου 2018

«Ενα «σύστημα» που δέχεται μόνο εισροές και δεν έχει εκροές, κάποια στιγμή θα εκραγεί», τονίζει στην εφημερίδα«Καθημερινή» στέλεχος του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, παρουσιάζοντας απτά τη δυσλειτουργία του συστήματος υποδοχής μεταναστών και προσφύγων στην Ελλάδα. Και δεν χρειάζεται να είναι κανείς ειδικός για να καταλάβει ότι με αυτά τα δεδομένα η Ελλάδα θα βρίσκεται μονίμως με έναν υπερπληθυσμό αιτούντων ασύλου που θα παραμένει εγκλωβισμένος στη χώρα, πολλοί εκ των οποίων στα νησιά, χωρίς διέξοδο για τη χώρα προορισμού ή επιστροφής πίσω στην Τουρκία ή στη χώρα προέλευσης τους.

Περίπου 100.000 πρόσφυγες και μετανάστες υπολογίζεται ότι βρίσκονται αυτή τη στιγμή «εγκλωβισμένοι» στη χώρα, με την έννοια ότι δεν μπορούν να μεταβούν νόμιμα σε άλλα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αν και θα το επιθυμούσαν, και βέβαια δεν δέχονται οικειοθελώς να επιστρέψουν στην Τουρκία. Όσο περισσότερο αυξάνονται οι «φιλοξενούμενοι», τόσο ανεβαίνει και το κόστος φιλοξενίας, εφόσον οι υφιστάμενες δομές δεν επαρκούν και αναζητούνται διαρκώς νέες «επείγουσες» λύσεις. Οι οποίες επείγουσες λύσεις είναι και κοστοβόρες αφού στην ανάγκη το όποιο κόστος εκτοξεύεται!

Χαρακτηριστικά, το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής υπέγραψε πριν από λίγες ημέρες συμβάσεις με εννέα ξενοδοχεία στα Γρεβενά για τη μίσθωση των κτιρίων τους, ώστε να φιλοξενηθούν όσοι μεταφέρονται από τα νησιά στην ενδοχώρα. Για τον λόγο αυτό έχει εγκριθεί ποσό 1 εκατ. ευρώ για το 2018. Μάλιστα για το ένα απ’ αυτά έχει γίνει και σχετική ερώτηση από το βουλευτή Θ. Παπαθεοδώρου του ΚΙΝ.ΑΛ στην οποία ζητά εξηγήσεις γιατί οι μετακινούμενοι από το «κολαστήριο» της Μόριας, όπως χαρακτηρίζεται το κέντρο φιλοξενίας στο νησί θα στεγαστούν και θα «ξεχειμωνιάσουν» στο χιονοδρομικό της Βασιλίτσας Γρεβενών. Διαβάστε περισσότερα>>>

Related

Ανθρωπιστική Διακυβέρνηση
/
Πρόσφυγες και Μετανάστες
/
Πρόσφυγες και Μετανάστες
/