Αδειάζει ταχέως η ΒΙΑΛ, έμειναν 1129!

FacebookTwitterE-mailPrint

Αδειάζει ταχέως η ΒΙΑΛ, έμειναν 1129!

Συντάκτης: astraparis.gr | 22 Νοεμβρίου 2018

Με ραγδαίους ρυθμούς φαίνεται να μειώνεται την τελευταία εβδομάδα ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών στην ΒΙΑΛ, με αποτέλεσμα σήμερα Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018, ο συνολικός αριθμός να εμφανίζεται ότι βρίσκεται κάτω από το ανώτατο όριο των 1274, που επισήμως έχει ορίσει με την απόφασή του ο πρόεδρος αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στην ΒΙΑΛ στις 22 Νοεμβρίου 2018 βρίσκονται 1129 άτομα, έναντι των 1014, που είναι η επίσημη ονομαστική δυναμικότητα του hot spot και των 1274 του ορίου που έθεσε το ΣτΕ.

Σε όλο το νησί – και των λοιπών πλην της ΒΙΑΛ δομών (σπίτια, διαμερίσματα, κρατητήρια κ.λπ.) – σήμερα βρίσκονται, πάντα σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, 1343 πρόσφυγες και μετανάστες, αριθμός που βρίσκεται στα κατώτερα των πολλών τελευταίων μηνών σχεδόν όλου του έτους.

Η μεταφορά προσφύγων στην ηπειρωτική Ελλάδα είχε αρχίσει με χαμηλούς ρυθμούς από τις αρχές του δευτέρου δεκαημέρου του Νοεμβρίου και αυτή την εβδομάδα πήρε ραγδαίους ρυθμούς, προφανώς επειδή ολοκληρώθηκαν δομές στην ηπειρωτική χώρα για να δεχθούν όσους από τους αιτούντες άσυλο πήραν κατ΄ αρχήν θετική απόφαση για την τύχη του αιτήματός τους. Διαβάστε περισσότερα>>>

Related

Ανθρωπιστική Διακυβέρνηση
/
Ιδρύματα & Φορείς του Εξωτερικού
/
Πρόσφυγες και Μετανάστες
/
Πρόσφυγες και Μετανάστες
/