Έκδοση 3ου τεύχους του Eνημερωτικού Δελτίου για το Προσφυγικό

FacebookTwitterE-mailPrint

Έκδοση 3ου τεύχους του Eνημερωτικού Δελτίου για το Προσφυγικό

Συντάκτης: mindigital.gr | 6 Σεπτεμβρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

EΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ ΤΕΥΧΟΥΣ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ
 ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ
 ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΡΙΣΕΩΝ

Εκδόθηκε από την Ειδική Γραμματεία Επικοινωνιακής Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, το 3ο τεύχος του Ενημερωτικού Δελτίου για το προσφυγικό-μεταναστευτικό, στο οποίο περιλαμβάνονται στατιστικά πληροφοριακά στοιχεία του α΄ εξάμηνου του 2018 καθώς και οι δράσεις των κρατικών φορέων και υπηρεσιών στον τομέα αυτό.

Ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δ. Βίτσας, στον χαιρετισμό του, αναφέρει μεταξύ άλλων, πως «η Ελληνική Κυβέρνηση και το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής συνεχίζουν σταθερά στο δρόμο της υλοποίησης ενός σύγχρονου ολοκληρωμένου συστήματος υποδοχής και παροχής ασύλου στη χώρα, καλύπτοντας ένα κενό που υφίστατο επί μακρόν στο συγκεκριμένο τομέα πολιτικής».

Ο Υπουργός επισημαίνει ότι η Ελλάδα δέχθηκε και εξακολουθεί να δέχεται δυσανάλογη πίεση σε σχέση με τις δυνατότητές της, αλλά κατόρθωσε να ανταποκριθεί καταβάλλοντας διαρκείς προσπάθειες, χωρίς να κάνει παραχωρήσεις σε θέματα αρχής κι ενεργώντας πάντα εντός του πλαισίου του ευρωπαϊκού κεκτημένου και των προβλέψεων του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου και υπογραμμίζει: «Η χάραξη και εφαρμογή μιας Κοινής Ευρωπαϊκής Πολιτικής στους τομείς της μετανάστευσης και του ασύλου αποτελεί πλέον επιτακτική ανάγκη και τη βασικότερη παράμετρο για την ορθή αντιμετώπιση των προκλήσεων που ανακύπτουν από το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα». Διαβάστε περισσότερα>>>

Related

Ανθρωπιστική Διακυβέρνηση
/
Refugees & Migrants
/
Refugees & Migrants
/