«Επιχείρηση» βελτίωσης του ΚΥΤ Μόριας

FacebookTwitterE-mailPrint

«Επιχείρηση» βελτίωσης του ΚΥΤ Μόριας

Συντάκτης: Ανθή Παζιάνου | emprosnet.gr | 27 Σεπτεμβρίου 2018

Το σχέδιο αποσυμφόρησης βρίσκει εμπόδια λόγω απαγορευτικού του απόπλου- Τι κατέγραψε το «Ε» εντός του καταυλισμού Στο «τραπέζι» της συνεννόησης η Περιφερειάρχης με το διοικητή του ΚΥΤ, ενώ ξεκίνησε το έργο της αποχέτευσης.

«Επιχείρηση» βελτίωσης του ΚΥΤ Μόριας

Το σχέδιο μαζικής αποσυμφόρησης, που τέθηκε σε ισχύ την περασμένη Παρασκευή, με τη μαζική μεταφορά 440 προσφύγων προς την ενδοχώρα την περασμένη Δευτέρα έχει ενεργοποιήσει περαιτέρω τη διοίκηση, αλλά και το προσωπικό του καταυλισμού για τη βελτίωση των συνθηκών εντός, όσο αυτό είναι επιτρεπτό δεδομένης της υπερσυγκέντρωσης ανθρώπων. Το «Ε» για άλλη μια φορά μετέβη στον καταυλισμό για να καταγράψει τις εργασίες που συμβαίνουν εντός και να μιλήσει με τους εργαζόμενους στο ΚΥΤ, αλλά και τους αιτούντες άσυλο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνέχεια του πλάνου της αποσυμφόρησης βρήκε εμπόδια στο απαγορευτικό του απόπλου χτες και προχτές, όπου επρόκειτο να μεταφερθούν 78 και 400 αντίστοιχα σε δομές στη Βόλβη. Σήμερα και αύριο, αλλά καιρού επιτρέποντος, 550 πρόσφυγες έχουν καταγραφεί να μεταφερθούν στην ενδοχώρα, ενώ στο πρώτο δρομολόγιο της επόμενης εβδομάδας έχουν καταγραφεί για αναχώρηση 861 άτομα σε δομές στα Γρεβενά. Επίσης χτες το πρωί ο διοικητής του Κέντρου, Γιάννης Μπαλπακάκης υποδέχτηκε την Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου και εκπρόσωπο του ΓΕΕΘΑ, επιβλέποντα φορέα του έργου και της ΔΕΥΑΛ, ώστε να υπάρξει ενημέρωση σχετικά με το πολυαναμενόμενο έργο της αποχέτευσης και της σύνδεσης με το βιολογικό καθαρισμό. Διαβάστε περισσότερα>>>

 

Related

Ανθρωπιστική Διακυβέρνηση
/
Πρόσφυγες και Μετανάστες
/
Πρόσφυγες και Μετανάστες
/